Dorpen & Steden

Mechelen

In Mechelen, een pittoresk dorpje in het Zuid-Limburgse Heuvelland,  vindt je nog vele markante gebouwen zoals De Heerenhof, dat ruim 800 jaar geleden is begonnen met een boerenhof die door de Johanitters werd omgebouwd tot commanderij. Een aantal eeuwen later werd het een kasteelhoeve tot halverwege de jaren tachtig. Toen werd het gebouw, na een grootscheepse renovatie het bestuurscentrum van de gemeente Wittem. Aan de rand van het dorp ligt de Commandeursmolen die nog steeds in gebruik is. Wandelend of verder rijdend komt u ’t Höfke tegen, een verzameling van achttiende eeuwse vakwerkboerderijen met bloemrijke graslanden. Een van deze boerderijen is eigendom van Stichting Natuurmomenten en is geheel gerestaureerd. Het geheel is een beschermd dorpsgezicht

Waan je in het buitenland in dit met 5 sterren bekroonde landschap met zacht glooiende heuvels, klaterende beekjes, holle wegen en diepe dalen, prachtige vergezichten en natuurlijk de vakwerkhuizen.

Ideaal voor wandelen en fietsen maar ook voor shoppen of gewoon genieten van de rust, ruimte en de natuur.

Gulpen

Op toeristisch gebied neemt Gulpen een heel bijzondere plaats in.  Het stadje biedt een gezellig en uitgebreid winkelcentrum met verwarmde terrasjes, waar het na een drukke winkeldag goed toeven is. Tevens bepaalt de Gulpener Bierbrouwerij de smaak van Limburgs bier. De brouwerij staat bekend om zijn speciaalbieren.  U kunt ook gebruik maken van de toeristische attracties die Gulpen rijk is,  zoals subtropisch zwemparadijs Mosaqua. Is het kloppend hart van het Heuvelland.